14 zile drept de retur

Este normal sa te razgandesti in caz ca nu esti convins ca ai facut o alegere buna. Daca produsul cumparat nu corespunde asteptarilor tale, il poti returna. Ai la dispozitie 2 optiuni: fie iti returnam banii, fie poti folosi banii proveniti din returnarea produsului pentru achitarea altui produs.

1. Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate. Deasemenea nu se accepta pentru returnare produsele care au fost montate integral sau partial.

2. Exceptiile

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a.  Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);

3. Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza Etis cu privire la decizia de retragere din contract folosind formularul de returnare din contul de client.

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail sau telefonic detalii cu privire la procedura de retur.

Returnarea se face prin curier.

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

– Costuri de retur ( transport curier) pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.

– Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

 5.   Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator, cu conditia receptionarii prealabile a produsului returnat de catre vanzator.

Shopping Cart
Scroll to Top